Csillagséták Nemzeti Parkjainkban – Szilvásvárad

Csillagséták Nemzeti Parkjainkban – Szilvásvárad

Szakvezetett esti tanösvénybejárásra és csillagászati bemutatóra invitáljuk az érdeklődőket április 13-án (péntek) este 20 órától Szilvásváradon.

Az est folyamán lehetőség nyílik több millió fényévre lévő galaxisok, és a Tejútrendszer látnivalóinak megtekintésére. Megnézzük az égboltra „száműzött” baglyot, melyet a rövid, 2 km-es éjszakai tanösvénybejárás közben kis szerencsével láthatunk majd. Az eseményre várunk minden érdeklődőt!

Egy éjszakai túra már önmagában is különleges élmény, hiszen ilyenkor az emberi érzékelés is más, a látás és a hallás kiélesedik, egészen más arcát mutatja a természet. Az állatvilág egy része is ilyenkor éled, így amellett, hogy a csillagos égboltban gyönyörködhetnek, több éjszakai állatfaj rejtett életét is megismerhetik a nemzeti parki „csillagséták” kirándulói. Ezen az estén a Milleneumi Kilátót ingyenesen látogathatják az érdeklődők 21 órától.

Helyszín: Szilvásvárad, Milleniumi tanösvény kezdő állomása-

Időpont: 2018.04.13. (péntek), 20:00

Tervezett program: Szakvezetés a Milleniumi tanösvényen 20-21 óra között.
21 órától: Távcsöves csillagászati bemutató és csillagképvadászat a Milleniumi Kilátó előtti réten.

Részvételi díj: 1000 Ft/fő

Kérjük, részvételi szándékát jelezze emailben április 12., 12:00-ig! Novák Richárd oktatási referens részére, novakr@bnpi.hu